Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Puglia is de 'hak' van de Italiaanse laars. Het is een met name vlakke regio die zich uitstrekt van het schiereiland van het bergachtige Gargano langs de Adriatische kust tot aan het uiterste zuidelijke puntje van de hak. De naam Puglia komt van het Latijnse apluvia, wat ‘gebrek aan regen’ betekent. De regio is dan ook warm en heet. Het gebied dat voor wijnbouw bestemd is, beslaat ongeveer 100.000 hectare. In het westen worden veel blauwe primitivo-druiven verbouwd. Op het zuidelijk gelegen schiereiland van Salento staat voornamelijk de donkere en stevige negro amaro aangeplant, een typisch inheems blauw druivenras uit Puglia. Andere veel aangeplante rassen zijn de blauwe montepulciano en sangiovese, en de witte trebbiano. Puglia kent enkele DOC’s waarvan de beste in Salento liggen.

In het zuiden van Apulie is het relatief vlak en genadeloos heet. Omstandigheden waar de Negro Amaro zich thuis voelt. Dit betekent wel dat tijdens de vinificatie uiterste zorg en aandacht gegeven moet worden, zodat de wijn niet te kruidig en zwoel wordt.

Rijpe rode vruchten, vanille, kaneel, iets van roostertonen (koffie). Een wijn met volle, kruidige en zachte smaak die gemakkelijk buiten de maaltijd om te drinken is. Ook heerlijk bij talloze pasta en vleesgerechten. De Negroamaro is nu goed op dronk en kan tot 4 jaar na de oogst bewaard worden.

Contrade Negroamaro

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Warm
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Specerijen
Regio Italie, Apulie
Druif negroamaro
Oogstjaar 2020

Contrade Negroamaro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Nero di Troia/primitivo Boccantino

Italie, Apulie nero di troia, primitivo
€ 7,95

Masseria Li Veli Orion

Italie, Apulie primitivo
€ 12,75

Bel Noce Cantine Rosa del Golfo Apulie

Italie, Apulie primitivo
€ 9,95

Susumaniello Boccantino

Italie, Apulie susumaniello
€ 7,95

Torre Alta Primitivo

Italie, Apulie primitivo
€ 7,95
Sluiten menu