Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen.

Rui Cunha

Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Het fruit voor de Crooked Vines (letterlijk: kromme wijnstokken) komt van hele oude wijngaarden. Hoe ouder de wijnstok, hoe grilliger de stam, vandaar de naam. Oude stokken wortelen herl diep en geven een kleine opbrengst, maar de kwaliteit is onevenredig hoog. De wijn is een 'field blend'. In de wijngaard staan meer dan 10 verschillende druivenrassen door elkaar geplant. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden ze met de voet gekneusd in ondiepe betonnen 'lagares' en vergist. De jonge wijn krijgt vervolgens ca. 18 maanden rijping op Franse barriques. Krachtige en voor Douro begrippen zeer elegante wijn met intensiteit, complexiteit en de mogelijkheid tot lange flesrijping. Houdbaar tot 2030, maar nu al zulk fantastisch drinkplezier!

Crooked Vines Tinto

€ 24,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Douro
Oogstjaar 2015

Crooked Vines Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Quinta da Boavista Reserva

Portugal, Douro
€ 45,00

Lacrau Tinto Douro

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 8,95

Niepoort Gestolen Fiets Tinto

Portugal, Douro
€ 12,75

Meandro Tinto

Portugal, Douro
€ 19,75

Callabriga Tinto Casa Ferreirinha

Portugal, Douro
€ 24,50
Sluiten menu