Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De rivier de Rhône stroomt het gelijknamige wijngebied pas binnen bij Vienne. Dit noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale, strekt zich vervolgens via Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes-) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. In de noordelijke Rhône waar de Alpen en het Centraal Massief het hardst met elkaar botsten, overheerst een bodem getypeerd door graniet en ander vulkanisch gesteente waarop een kalkrijke laag is achtergebleven. De smalle vallei in het noorden met zijn steile hellingen is het domein van de syrah voor rood en van viognier, marsanne en roussanne voor wit. De grote namen zijn hier Hermitage (rood en wit), Côte-Rôtie, Cornas (beide rood) en Condrieu (wit). In alle gevallen zijn de producties klein. Saint-Joseph en Crozes-Hermitage (beide rood en wit) produceren wat grotere hoeveelheden wijn.

Michel Poinard is een klein landgoed van 8,5 hectare in Crozes Hermitage, gelegen in het hart van de terroirs van Chassis en Saviaux. Een ondergrond die voornamelijk bestaat uit rolkeien die Crozes Hermitages rijkdom en flexibiliteit geeft. Michel Poinard startte dit domaine in de jaren 70, maar vandaag de dag is het Christelle BETTON die zorgt voor de wijnbouw en de vinificatie van de 8,5 hectare van het domaine. Het Domaine ligt in de stad La Roche de Glun, ten zuiden van Tain l'Hermitage.

Christelle's filosofie is respect voor het terroir met behoud van de primaire aroma's van syrah, een complexe, rijke druif met delicate tonen van rood en zwart fruit vermengd met kruiden en violet en dat is precies wat je in deze wijn terugproeft. Klassieke stijl Noord Rhone ... volle wijn met heerlijk aards, zwart fruit, warme kruiderij en vlezigheid!

Crozes Hermitage Michel Poinard

€ 22,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Warm, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Leer
Regio Frankrijk, Rhone
Druif syrah
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2019

Crozes Hermitage Michel Poinard als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 28,95

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 19,95

Cote Rotie Bellissima Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 57,95

Domaine de Senechaux

Frankrijk, Rhone grenache, syrah +
€ 46,75

Syrahvissante Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 14,95
Sluiten menu