De geschiedenis van de wijnbouw in wat we nu de VS noemen is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de river de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men veelal met hybride druivenrassen; met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z'n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. In de rode Cypress zijn druiven verwerkt afkomstig van percelen in de appellatie Paso Robles en enkele andere streng geselecteerde Californische regio's. De doelstelling bij J. Lohr is deze wijn zo roodfruitig mogelijk te maken zonder dat het eikenhout - de wijn krijgt acht maanden vatrijping - domineert. Door toevoeging van een klein percentage petite sirah (durif) wordt het fruitige karakter en de kruidigheid van de wijn nog eens extra benadrukt. De paarse, bijna ondoorzichtige wijn is dan fruitig en specerijrijk in de neus. Net als op de tong, met veel vruchten als framboos, rozenbottel en blauwe bessen naast groene thee. De wijn is opvallend lichtvoetig voor een zinfandel. //
Stijl | Aromatisch, Fruitrijk, Kruidig |
Aroma's | Blauwe bes, Karamel, Pruim |
Regio | USA, Californie |
Druif | zinfandel |
Oogstjaar | 2018 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125