Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Eén van de markanste wijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Albie wordt nu gezien als één van de beste wijnmakers en blenders van de Kaap en geprezen om zijn lef en durf om een kelder te bouwen zoals die bij De Toren Private Cellar staat. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs de kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen die zijn aangeplant. De filosofie die aan de basis staat van het werk in de wijngaarden is simpel. Zo min mogelijk ingrijpen, slakken bestrijden met ganzen en de natuur het fruit laten brengen. Oogsten is vanzelfsprekend manueel en in kleine kisten. Tussen het moment van de pluk tot in de pers zit nog geen 90 minuten om beschadiging van het fruit zoveel mogelijk te voorkomen.

De Toren heeft met hulp van de toren, die deel uitmaakt van de kelder een uniek vinificatie systeem van Na het persen in de oude pers wordt de most getransporteerd naar de vaten door de zwaartekracht te benutten. Een liftsysteem in de toren zorgt voor het hoogteverschil. Er zijn geen pompen te vinden in de kelder. De Malbec en petit verdot rijpen op Amerikaans eiken en de andere drie druiven op Frans eiken. Na 12 maanden rijping volgen er verschillende proefsessies om te komen tot de finale blend voor de verschillende wijnen. Cabernet sauvignon domineert de Fusion V terwijl merlot aan de basis staat van De Toren Z.

De Toren Fusion V werd voor het eerst uitgebracht met het oogstjaar 1999. De naam verwijst naar de samensmelting van de vijf Bordeaux-druivenrassen, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en malbec. De cabernet sauvignon is de ruggengraat van de wijn en maakt tussen de 50-60% uit van de definitieve assemblage. Met zijn donkere intense kleur toont de wijn in de geur een rijk keur aan fijne kruiden en tonen van gedroogde pruim, chocolade en rozenblad. De krachtige aardse wijn heeft volop donker fruit van zwarte bessen en een hint van peper. De wijn is behoorlijk gestructureerd met stevige maar bitterzoete tannines, die de afdronk een bijna zoete en elegante expressie nageven. Behoort elk jaar tot de mooiste rode wijnen van Zuid Afrika. De wijn kan 10-15 jaar rijpen.

De Toren Fusion V

€ 39,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif cabernet sauvignon, merlot +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

De Toren Fusion V als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 21,95

Vergelegen V

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 85,00

Glenelly Glenelly Glass Collection Syrah

Zuid Afrika, Stellenbosch syrah
€ 9,95

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv.

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon
€ 9,95
Sluiten menu