Wij gebruiken cookies. Akkoord

24 maanden op eikenhoutenvaten resulteren in een wijn met een warme en aromatische neus die vol en rond in de mond is met een mooie balans tussen rijp fruit en de tannines van het hout. Een hint van vanille in de lange afdronk maakt hem helemaal af.

Alejandro Fernández is één van de meest vooraanstaande wijnmakers van Spanje. Wat in de de jaren '70 begon met een kleine wijngaard is vandaag de dag uitgegroeid tot een wijnimperium met vier bodegas van grote reputatie in drie Spaanse wijnregio's.

Zijn liefde voor de tempranillo druif moge wel duidelijk zijn! Al zijn wijngaarden zijn aangeplant met deze 'edele druif'. Hij is wars van overrijpe dikke wijnen en is voorvechter van vroeg plukken voor de juiste balans. Al zijn wijnen krijgen een serieuze wijnopvoeding om, zoals hij zelf zegt, een perfect huwelijk aan te gaan met de de kleine barriques van Amerikaans eikenhout. Zijn wijnen staan internationaal hoog aangeschreven en behoren tot de absolute top van de Spaanse wijnindustrie en hebben de potentie om mooi ouder te worden.

Afkomstig uit Zamora, ten westen van Castilla y León, tegen de Portugese grens aan. De wijngaarden liggen ruim 600 meter boven de zeespiegel, aan de linkeroever van de Duero rivier.

Dehesa la Granja Tinto

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Spanje, Castillo
Oogstjaar 2014

Dehesa la Granja Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu