Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat. Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!
Het massief van la Clape is een klein kalkstenen schiereiland gelegen tussen Narbonne en de Middellandse Zee. De AOC is van toepassing op 625 hectare wijngaard. De grond is een mix van harde kalksteen, rode klei, grind, melasse (zandsteen, leisteen en conglomeraten) en puin. De belangrijkste rassen zijn syrah, grenache, mourvèdre, carignan en cinsault. La Clape profiteert van lichte regenval en sterke zon, met wind. Deze AOC wordt gekenmerkt door zomerse zeebriesjes, die de wijngaard komen voeden en ervoor zorgen dat de rijpe druiven vol aroma en fenolen zitten.
Een blend van 40% syrah, 40% grenache en 20% mourvèdre. Na vinificatie krijgt de wijn 12 maanden rijping met 80% van de wijn in roestvrijstalen vaten en 20% in Franse eikenhouten vaten.
In de neus complex en gul met tonen van rood en vooral zwart fruit (bramen) en specerijen. Volle aanzet zonder massief te worden. Rijke smaak vol van fruit, specerijen en garrique! Verdient absoluut tegenspel op het bord. (rood vlees van de grill, stoofgerechten etc.)
Stijl | Gestructureerd, Rijk, Stoer |
Aroma's | Blauwe bes, Pruim, Specerijen |
Regio | Frankrijk, Midi |
Druif | syrah, grenache, mourvèdre |
Agricultuur | bio dynamisch |
Oogstjaar | 2016 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125