Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Deze blend van cabernet sauvignon en merlot rijpt 12 maanden op eikenhout. De wijn heeft aroma’s van klein rood en donker fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met kruidige tonen. Krachtig en fluweelzacht van karakter met een lange, elegante afdronk.

Deze wijn komt uit de Languedoc-Roussillon. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie. Interessant genoeg laat het daarbij twee gezichten zien. Enerzijds zijn dat wijnen gemaakt volgens het traditionele Franse model en anderzijds zijn dat wijnen die sterke gelijkenissen vertonen met die uit de Nieuwe Wereld.

De wijnen van Dom Darnet worden gemaakt door Les Vignerons du Narbonnais, een samensmelting van vier coöperatieve kelders: deze van Ouveillan, Narbonne, Vinassan en Sallèles d'Aude. Samen vertegenwoordigen ze 2500 ha. De aangesloten boeren worden niet per kg druiven betaald, maar krijgen een forfait per hectare, zodat ze niet geneigd zijn om teveel te gaan produceren.

De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden met een ondergrond van klei en grind. De zon schijnt hier uitbundig, maar de zeewind zorgt voor verkoeling en het behoud van frisheid in de wijnen. De druiven rijpen langzaam en de opbrengst is laag, waardoor de druiven door en door rijp en geconcentreerd zijn.

Domaine Darnet Reserve Rouge

€ 9,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Vol
Aroma's Aardbei, Kers, Vanille
Regio Frankrijk, Midi
Druif merlot,cabernet
Oogstjaar 2018

Domaine Darnet Reserve Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Corette Syrah

Frankrijk, Midi syrah
€ 8,95

Mosaique Rouge Delafont

Frankrijk, Midi syrah, grenache +
€ 12,95

Corette Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 8,95

Corette Pinot Noir

Frankrijk, Midi pinot noir
€ 8,95

Le Tarral Rouge Montpeyroux

Frankrijk, Midi
€ 13,75
Sluiten menu