Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Stevig glas van zwart en rood fruit, met een lichte kruidigheid, vol en rond in de mond en een lange afdronk, gemaakt van Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot, 15 maanden gerijpt op deels eikenhouten vaten (30%)

De wijngaarden van Domaine de Belle Mare bevinden zich aan het Bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Dit binnenmeer vormt een kweekvijver voor schaal- en schelpdieren, zoals oesters en mosselen. De wijngaarden profiteren volop van de terroir. De relatief arme onderbodem, bestaande uit zeeklei en zand, geeft de wijnen een bijzondere mineraliteit mee, terwijl frisse zeewind en ook zeemist een temperende werking hebben op de temperatuur. Hierdoor kunnen de druiven trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. De wijnen van het 68 hectare tellende Domaine de Bellemare zijn fruitig en breed toegankelijk.

De terrassen van kleikalk zijn bezaaid met kwartsgrind dat het water afvoert dat langs de glooiende hellingen naar de oevers van de Étang de Thau stroomt. De rest van de wijnstokken staat op zand / leemgrond die goed is voor witte druiven. Tussen land en zee heerst een uniek microklimaat. Veel zon, koele nachten en nevel uit de lagune beschermen ons tegen buitensporige temperatuurverschillen en brengen het onderscheidende karakter van onze druivensoorten naar voren.

S

Domaine de Belle Mare Le Rivage Rouge

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Midi
Druif syrah, cabernet sauvignon +
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2018

Domaine de Belle Mare Le Rivage Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Corette Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 8,95

Domaine Mas de Martin Cuvée Roi Patriote

Frankrijk, Midi cabernet sauvignon, –franc, +
€ 15,50

Villa Victoire Syrah

Frankrijk, Midi syrah
€ 7,95

Domaine Moureou Madiran

Frankrijk, Midi tannat, cabernet sauvignon +
€ 14,50

Le Tarral Rouge Montpeyroux

Frankrijk, Midi
€ 13,75
Sluiten menu