Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine de Grava Rouge Bordeaux

€ 9,95 € 7,95
Klik en bestel

Thomas Fonteyreaud is een jonge wijnmaker die als 4e generatie het familiedomein bestiert vlakbij Langon, in het zuiden van de Bordeaux. Vanouds her de streek voor de productie van zoete witte wijnen zoals Sauternes, Barsac en Sainte Croix du Mont.

Sinds 1929 verbouwt en vinifieert de familie FONTEYREAUD de witte wijnen van het Domaine du TICH en de rode en roséwijnen van het Domaine de GRAVA in de gemeente Verdelais. De kelder in het hart van een oud dorpshuis uit de 17e eeuw werd ooit bewoond door de familie. Het huis werd geleidelijk omgevormd tot een kelder die al snel een ideale plek zal bleek te zijn voor de opslag van wijn.

Domaine de Grava is een harmonieuze blend van 60% merlot, 20% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc en 5% malbec. Na de gisting wordt de jonge wijn enkele maanden opgeslagen in roestvrijstalen vaten in de kelder om te rijpen op de ‘lie’. Een deel van de oogst krijgt houtopvoeding op ‘foudres ‘. Daarna wordt de wijn gebotteld en krijgt nog enkele maanden flesrijping.

Klassieke Bordeaux met in de neus rijpe tonen van rood en zwart fruit. De smaak is vol en rond met fijne tannines in de finale.

Een heerlijke begeleider van rood vlees of bv. Een plateau harde koekazen!

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2015
Regio Bordeaux

Domaine de Grava Rouge Bordeaux als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu