Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijn heeft een prachtige licht robijnrode kleur en hangt mooi dik in het glas. In geur en smaak veel terroir en rood fruit zoals frambozen en kersen. Ook de Kimmeridge kleitonen en mineraliteit komen mooi naar boven. De César druif zorgt voor mooie pittige tannines en body.

Al 19 generaties lang maakt de familie Sorin in de Côtes d’Auxerre prachtige wijnen. Echte authentieke Bourgogne wijnen afkomstig van wijngaarden die gelegen zijn op de beste percelen met beste gronden. Zoon Thomas is inmiddels in het bedrijf werkzaam als hoofd wijnmaker en hij heeft het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Vader en moeder Sorin zijn net als een groot deel van de familie werkzaam in het bedrijf. Hun wijngaarden zijn allemaal gelegen op zuid-westelijke hellingen in de directe omgeving van Saint-Bris Le Vineux net ten zuid-oosten van Auxerre in het noordelijkste deel van de Bourgogne.

Prachtige authentieke wijn afkomstig van het perceel ” Les Cailles” in de directe omgeving van het dorpje Irancy. Gemaakt van Pinot Noir en de authentieke César druif. Een prachtige wijn die nu al op dronk is, maar nog zeker 15 jaar kan ouderen.

De druiven voor deze wijn komen van hellingen met in de grond voornamelijk fossiele kalk en Kimmeridge klei. Vergisting vindt plaats in RVS -tanks voor een perfecte temperatuurcontrole. Daarna rijpt deze wijn op grote gebruikte houten foeders van 6000 liter voor een subtiele hint van hout.

Dit is een heerlijk e wijn die mooi combineert met gerechten met paddestoelen en licht rood vlees zoals bijvoorbeeld duif of eend.

Domaine des Rempart "Les Cailles" Irancy Bourgogne

€ 21,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bourgogne
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

Domaine des Rempart "Les Cailles" Irancy Bourgogne als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Jadot Pernand Vergelesses 1er Cru Clos de la Croix de Pierre

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 37,95

Chofflet Givry Heritage Rouge

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 21,50

Bourgogne Rouge Pinot Noir Bernard Moreau

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 14,50

Jadot Couvent de Jacobins Rouge

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 24,95
Sluiten menu