Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Loirestreek strekt zich uit langs de brede en traagstromende Loirerivier, en biedt over een afstand van bijna 500 km (zijrivieren

meegeteld) een enorme variëteit aan wijnen: van karaktervolle schuimwijnen over levendige en droge witte wijnen, tot halfzoete en zoete witte wijnen. Ook de halfzoete roséwijnen zijn doorgaans heel toegankelijk. De rode wijnen zijn dan weer heel fruitig en vaak goed gestructureerd. Domaine du Petit Clocher is gestart in 1920 door grootvader Denis met slechts 5 hectare wijngaard. In 1946 nam zijn zoon het domein over en breidde het wijngaard-areaal uit tot 23ha. Het was in 1975 dat Antoine en Jean-Noël besloten om de familietraditie voort te zetten door met hun vader het domaine over te nemen. Ze begrepen al snel dat het succes begint in de wijngaard en zo weinig mogelijk interventie in de cuve. Er wordt geinvesteerd in een pneumatische pers, rvs maceratietanks en een 'table de tri', om het fruit nogmaals te selecteren voor het de kelder ingaat. In 2003 is de oudste zoon van Antoine, Stephane, in het bedrijf gestapt, gevolgd door zijn broer Julien in 2006. Nadat ook Vincent, (zoon van Jean Noel) in 2009 zich bij het bedrijf vervoegd is de 4e generatie compleet. Inmiddels beschikt het domein over ruim 80 ha. wijngaard.

Belangrijkste druif voor de witte wijn is hier chenin blanc, terwijl voor rood de cabernet franc de belangrijkste is. Met de chenin blanc produceren ze een reeks aan wijnen van bijzonder mineraal en droog tot edelzoet.

Deze karakteristieke wijn, gemaakt van de cabernet franc wordt vergist op rvs tanks om de wijn levendig en fris te houden.

Het resultaat is een wijn met een dieprode kleur, een zeer expressieve neus van zwarte kersen en bessen en een fijne kruidigheid. Heerlijke begeleider van wit vlees, gevogelte of een plank harde boerenkazen!

Domaine du Petit Clocher Anjou Rouge

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Levendig, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Karamel
Regio Frankrijk, Loire
Oogstjaar 2018

Domaine du Petit Clocher Anjou Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Pierre Frite Rouge Saumur

Frankrijk, Loire cabernet franc
€ 16,50

Le Grand Ballon Gamay

Frankrijk, Loire gamay noir
€ 10,75

Chateau de la Grille Rouge Chinon

Frankrijk, Loire cabernet franc
€ 29,95

Sancerre Rouge Daniel Crochet

Frankrijk, Loire pinot noir
€ 18,95
Sluiten menu