Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De harmonieuze neus wordt gedomineerd door tonen van viooltjes, zwarte bes, gebrande koffie en een vleugje kreupelhout. Het hout is mooi versmolten in de wijn. De royale structuur en mooie, rijpe tannines geven het een goed verouderingspotentieel. In de finale een verleidelijke toon van witte peper. Elegant genoeg voor vederwild, maar zeker ook een mooie combinatie met rood vlees van de grill of een mooi plateau kazen!

Domaine la Catherinette is een klein familiebezit dat sinds 1888 in handen is van de familie Jouve. De 30 ha. wijngaard liggen eels in de Gorges de l'Ardeche en deels in de Cèze vallei. Op dit moment staat de 5e generatie aan het roer en beheert de 30 ha. wijngaard, welke voornamelijk op klei, kalksteen en kiezel bodem groeien! Goed beschut tegen de heersende wind, op het zuiden en bedekt met grind, profiteert de wijngaard van een blootstelling en een microklimaat dat zeer gunstig is voor de teelt van de wijnstok. Al deze ingrediënten zorgen voor een optimale rijping van de druiven en geven de wijnen van de Catherinette een persoonlijkheid en een karakter dat hen onderscheidt van alle andere. De druivenstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en Philippe en zijn zoon Gabriël werken biologisch met veel aandacht voor de druiven en de omgeving. Erg traditioneel ingesteld werkt men toch met de modernste vinificatie-apparatuur om het beste resultaat te bereiken. Ze werken dan ook met traditionele druivenrassen als Viognier, Roussanne, Marsanne en Vermentino in het wit, Grenache, Syrah, Marselan, Mourvèdre, Cinsault, Carignan.

De Catherinette Syrah Prestige is een geconcentreerde, karaktervolle, wijn van 100% syrah. Door het lage rendement(40 hl/ha) en de lange fustrijping van 12 maanden krijgt de wijn veel structuur en lengte. Na een strenge selectie van het fruit (handmatige oogst) worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Tijdens de fermentatie past men pigeage toe (het onderdompelen van de hoed), waardoor de wijn nog meer extractie krijgt. De jonge wijn krijgt na vergisting nog 12 maanden rijping op Frans eikenhout.

Domaine la Catherinette Syrah Prestige IGT Gard

€ 13,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Rhone
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2017

Domaine la Catherinette Syrah Prestige IGT Gard als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine de Grangeneuve V.V. Magnum

Frankrijk, Rhone grenache, syrah
€ 27,95

Olivier Ravoire Vacqueyras

Frankrijk, Rhone
€ 17,95

Domaines des Pasquiers Gigondas 2014

Frankrijk, Rhone
€ 24,95

Domaine des Pasquiers Cuvee Envy

Frankrijk, Rhone
€ 36,50

Domaine la Catherinette Rouge Rhone

Frankrijk, Rhone
€ 10,95
Sluiten menu