Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het resultaat is een zeer aansprekende en volle wijn. In de neus warm en kruidig met tonen van rozemarijn, tijm, laurier en geconcentreerd zwart fruit. De smaak is rijk en genereus, maar door de zuren blijft het ook verteerbaar en heeft de wijn finesse. Inzetbaar bij stoofgerechten en vlees van de grill, maar ook bij een mooi plateau kazen is Roi Patriote een groot plezier!

Ps. Roi Patriote kan verrassend goed rijpen tot 10 jaar na oogst!


Domaine Mas de Martin is een oud familiebedrijf gelegen op 20 kilometer van Montpellier aan de voet van Pic Saint Loup. Het landgoed bestaat uit 250 ha kreupelhout dat 22 ha. wijngaarden, ca. 1000 olijfbomen en 300 bijenkorven omringt. Beschermd tegen vervuiling, vinden de duizend bijen hier wat nodig is om een ​​sappige garrigue-honing te maken. Er wordt biologisch gewerkt!

De gebouwen dateren voor het oudste deel uit de 12e eeuw en voor de bedrijfsgebouwen uit de 19e eeuw. Ze zijn de afgelopen twintig jaar gerenoveerd met behoud van hun traditionele en authentieke karakter.

Eigenaresse Marie-Christine Florent is de bevlogen wijnmaakster. In de wijngaarden staan de klassieke druivenrassen aangeplant als syrah, grenache, mourvedre, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, carignan, tannat en malbec. De wijnstokken zijn tussen de 30- en 80 jaar oud. De bodem bestaat uit zachte kalksteen en steenachtige kalksteenklei. Door de lage opbrengst per ha. (25 hl) hebben de wijnen enorm veel concentratie en mineraliteit.

Cuvee Roi Patriote is de meest kenmerkende wijn van Mas de Martin. Gemaakt van een unieke assemblage; die bestaat deels uit (Bordeaux-)rassen cabernet sauvignon, – franc en merlot, aangevuld met de mediterrane druiven syrah, grenache noir en tannat. De jonge wijn krijgt rijping op eersteklas eikenhout, deels van 1 jaar oud, deels grote houten foeders. Juist door deze combinatie ontstaat er een voorbeeldige balans en wordt overdaad voorkomen.

Domaine Mas de Martin Cuvée Roi Patriote

€ 18,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Warm
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Kers, Leer
Regio Frankrijk, Midi
Druif cabernet sauvignon, –franc, +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2017

Domaine Mas de Martin Cuvée Roi Patriote als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Corette Syrah

Frankrijk, Midi syrah
€ 9,95

Villa Victoire Syrah

Frankrijk, Midi syrah
€ 9,95

Chibet Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 10,95

Le Grand Noir Pinot Noir

Frankrijk, Midi pinot noir
€ 9,95

Delafont La Clape Rouge

Frankrijk, Midi syrah, grenache, mourvèdre
€ 22,75
Sluiten menu