Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Prachtige Mencia van dit fameuze huis. Deze Cepas Viejas geeft geweldig veel wijn voor het geld en verdient het Value for Money predikaat. De Cepas is een elegante wijn afkomstig van meer dan 60 jaar oude wijnstokken welke 9-12 maanden gerijpt heeft in Frans en Amerikaans eiken. een zeer intense robijnrode gekleurde wijn met rode en zwarte bessen in de neus gecombineerd met een aantal brood en nootachtige aroma’s. Zachte houttoets en hoge mineraliteit zorgen voor een goed gebalanceerde wijn met volle structuur en lange afdronk

In het glas heeft de Cepas Viejas een helder rode kleur met een diepe robijnrode tinten met paaarse schakeringen. Het is een complexe, romige wijn met fraaie tonen van chocolade, balsamico, zoethout, kruiden en bessen. De wijn is full-bodied met mooie zuurgraad, zijdeachtig en afgeronde tannines met een romig mondgevoel en een lange afdronk.

Helemaal in het noordwestelijke deel van Castilië-Leon, tegen het Galicische Valdeorras aan, ligt wijnstreek Bierzo. Hoewel er in de regio verdienstelijke witte wijnen te krijgen zijn - gemaakt van godello, palomino en doña blanca - dankt Bierzo zijn goed e reputatie vooral aan rode wijnen. Dominio de Tares, Bierzo de (zeer) oude wijngaarden, de nieuwste technologie, lange historie en tomeloze passie zijn de bouwstenen van Dominio de Tares. De wijngaarden, waarvan een gedeelte ouder is dan 100 jaar, liggen in de hoog aangeschreven wijnbouwregio El Bierzo die wordt beschouwd al de Bourgogne van Spanje. De meest prominente druivensoort is de Mencia: een ‘bijna vergeten’ inheemse, blauwe druif. Dit gebied van Spanje, gelegen buiten de grens tussen Leon en Galicië is een van de meest fascinerende plekken van vandaag. Met een gezonde obsessie op oude wijnstokken (meer dan 80 jaar) van Mencia zijn hun wijnen lekker, evenwichtig fruit, mineralen en uiterst elegant. Ongetwijfeld een van de meest interessante wijnhuizen om op de voet volgen. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 480-650 meter. Er wordt volgens biologische principes gewerkt en bemesting vindt plaats met schapenmest. wijn. Dominio de Tares heeft zich inmiddels een positie veroverd als internationaal referentiepunt van kwaliteitswijnen uit Bierzo.

Dominio de Tares Cepas Viejas Bierzo

€ 26,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Aardbei, Kers, Leer
Regio Spanje, Bierzo
Druif mencia
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2011

Dominio de Tares Cepas Viejas Bierzo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Bembibre Mencia Magnum Bierzo

Spanje, Bierzo
€ 79,75

Dominio de Tares Baltos Bierzo

Spanje, Bierzo mencia
€ 15,95
Sluiten menu