Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Aanvankelijk hoopten de Spanjaarden toen ze in 1516 voor het eerst voet zette op wat nu Argentijnse bodem is, dat het door hen 'ontdekte' gebied een schat aan zilver zou bevatten. Argentina, zilverstad zoals ze het noemden, bleek echter geen zilver op te leveren en dus werd gezocht naar alternatieve inkomstenbronnen. Een zeer lucratieve bezigheid werd veeteelt, en dan specifiek de handel in koeienhuiden en gedroogd vlees. De export hiervan naar Europa nam zulke grote vormen aan dat Buenos Aires gedurende de 18e en 19e eeuw uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum. En dat trok ook weer andere bedrijvigheid aan en de welvaart in Argentinië nam toe. Hierdoor kwam ook de wijnbouw langzaamaan tot bloei met de grootste ontwikkeling in de laatste 10 jaar.

De deelzone Agrelo in de bekende wijnregio Mendoza (ongeveer 35 km ten zuiden van de stad Mendoza) is zonder twijfel één van de beste wijngebieden voor een malbec. In de regenschaduw van de Andes op een hoogte van 800-1100 meter zijn de omstandigheden ideaal: weinig neerslag, zware alluviale gronden met kalkafzettingen, kleine oogsten en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wanneer koude Andeswinden de wijnbergen afkoelen.

60 hectare eigen wijnbergen, onderverdeeld in percelen met optimale omstandigheden voor de geplante druivensoort en gecontroleerde druppelirrigatie, in de beste en hoogste ligging (ca. 1.000 m) van Agrelo leveren de druiven voor Viñas Don Martin. Een ervaren en ingespeeld team onder de leiding van de Duitse oenoloog Andreas Vollmer (hij was o.a. verantwoordelijk voor Puro) combineert ambachtelijke perfectie, oenologische competentie en Argentijnse passie tot grote, krachtige wijnen.

De Vinas Don Martin Malbec heeft in de neus aroma's van rijpe bramen, zwarte kersen, leer en geraffineerd houtgebruik. Goede structuur met goed rijpe tannines. Lekker in combinatie met eend, rundvlees, paté, konijn, gebraden vlees, kruidige gevogelte, cheddar, blauwe kaas en worst.

Don Martin Selección Privada Malbec

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Argentinie, Mendoza
Druif malbec
Oogstjaar 2019

Don Martin Selección Privada Malbec als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Casa Famiglia Bianci Malbec

Argentinie, Mendoza malbec
€ 14,95
Sluiten menu