Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het legendarische wijnhuis Cartuxa is vernoemd naar het Kartuizer klooster waarnaast het is gevestigd. Dat klooster werd ooit aangekocht door de familie De Almeida en is inmiddels weer in handen van de kloosterorde, maar op de landerijen is de oprichter van Cartuxa, Eugénio de Almeida, druiven gaan verbouwen. En waar de Kartuizer monniken een buitengewoon sober en afgesloten leven leiden, zijn de wijnen van Cartuxa dat allesbehalve. Rijke, volle en door fruit gedomineerde wijnen, die prachtig in balans zijn en nooit log worden. Dat geldt voor het gehele scala wijnen dat van dit wijngoed van 400 hectare komt: van de zeer betaalbare wijnen voor elke dag tot de iconische Pêra Manca. EA staat voor de initialen van de oprichting van Cartuxa; Eugénio de Almeida.

Deze blend van aragonez, trincadeira en alicante bousquet en syrah is afkomstig van verschillende wijngaarden van de domeinen Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom met een totaal van 400 ha op een ondergrond van graniet, leem en leisteen.

In de neus rijp zwart fruit (bramen, bessen), licht gepeperd, wat kruidig, tikje aards met tonen kreupelhout. Rijpe tannines, vlezige structuur met een aangenaam licht fruitige, sappige afdronk.

Combineer met charcuterie, kip van het spit, gegrilde worstjes, geroosterde groenten (paprika), klassieke pasta’s met rode sauzen (Bolognaise, Napolitana, Arrabiata), witschimmelkaas.

EA Cartuxa Tinto

€ 9,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Aardbei, Blauwe bes, Specerijen
Regio Portugal, Alentejo
Druif aragonez, trincadeira +
Oogstjaar 2018

EA Cartuxa Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Cartuxa Colheita Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo alicante bouschet, trincadeira, aragonez
€ 29,95

Arrepiado Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo touriga nacional
€ 13,75

Valcatrina Tinto Magnum

Portugal, Alentejo syrah, alicante ouschet,
€ 27,95

Ajuda Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo aragonez, trincadeira +
€ 7,95

Niepoort Sempar Tinto Alentejo

Portugal, Alentejo Verschillende inheemse blauwe druivenrassen
€ 12,95
Sluiten menu