Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De reputatie van de wijnen uit Pomerol is omgekeerd evenredig aan het oppervlak. Het dorpje Pomerol telt slechts zo’n 1000 inwoners en is net 6 km² groot! Dit bijzondere dorpje huisvest enkele van de grootste wijnen uit de Bordeaux. Gelegen op een plateau dat vooral uit een kleiachtige, ijzerhoudende ondergrond bestaat en beplant met vooral merlotdruif! Pomerol heeft vooral naam gemaakt door de eigen stijl van de wijnen. Ze bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Een stijl die aanspreekt…zoveel is duidelijk. Echter, gezien de omvang van de streek en de kleine volumes (Clos du Clocher maakt ca. 23.000 flessen !) zijn de wijnen lastiger te verkrijgen dan bijvoorbeeld St. Emilion.

Deze cru van 6 ha ligt tegen de kerk van Pomerol met zijn schitterend gelegen wijngaarden, naast Ch. l'Eglise Clinet, Ch. Clinet en Ch. Rouget, heeft een topterroir en heel oude wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud. Het domein behoort toe aan de familie Garcin, die de cru de laatste jaren naar een heel hoog niveau bracht. Dit is de 2e wijn van dit vermaarde domein!

Het oogstjaar 2006 bracht fantastische kwaliteit! Esprit de l’Eglise is een assemblage van 80% merlot en 20% cabernet franc. Na de handmatige oogst en de strenge selectie van het fruit worden de druiven na een korte inweking op relatief lage temperatuur vergist. De wijn ondergaat vervolgens een rijping van 18 tot 24 maanden op Frans eikenhout, waarvan maximaal 25% nieuw hout is.

Het resultaat is een krachtige, klassieke Pomerol zoals men deze mag verwachten. Veel structuur, rijp ingetogen fruit, mooi geïntegreerd hout en gulle warme smaken. Nu drinken bij een stevig vleesgerecht of desgewenst nog een aantal jaren bewaren.

Esprit de l'Eglise 2006 Pomerol

€ 52,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2006

Esprit de l'Eglise 2006 Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. les Ormes des Pez St. Estephe

Frankrijk, Bordeaux
€ 42,50

Chateau Agapes de Rieufret

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 19,95

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75

Ch. Pastureau Bordeaux

Frankrijk, Bordeaux
€ 8,95

Ch. Cadet Piola St. Emilion Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 51,50
Sluiten menu