Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga… De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.

Sétubal is een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijngaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt.Naast de prachtige, zoete dessertwijnen van de moscatel-druif groeit het aanbod van goed gemaakte droge wijnen snel. De bodem bestaat vooral uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de 2 rivieren creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen.

Festivo Touriga nacional is een degelijke wijn van 100% touriga nacional. Deze druif is natuurlijk bekend van de Douro streek, maar geeft in Setubal vriendelijker en rondere wijnen.

In de neus zwart fruit, bramen, pruimen en toast. Volle aanzet, veel sap en rondeur, cacao en specerijen en een vriendelijke, zachte afdronk. Schenk deze TN bij stoofgerechten, rood vlees van de grill of een mooie plank kazen!

Festivo Touriga Nacional Setubal

€ 9,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Leer
Regio Portugal, Setubal
Druif touriga nacional
Oogstjaar 2019

Festivo Touriga Nacional Setubal als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vinha do Torrao Tinto

Portugal, Setubal
€ 6,95

Rovisco Pais Tinto Reserva

Portugal, Setubal castelao, touriga nacional +
€ 8,45
Sluiten menu