Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Filipa Pato is een telg uit een echt Portugees wijnmakersgeslacht. Al vijf generaties Pato’s maken wijnen in Bairrada. Haar vader is de beroemde Luis Pato. Het wijnmaken van de familie Pato staat in het teken van één druif: de blauwe Baga. Elke generatie probeert hier de fraaiste wijnen van te maken. Filipa begon haar project in 2001, met 12 hectare wijngaarden in Bairrada en Dão. Toen had ze er al een studie biochemie aan de Universteit van Coimbra op zitten en stages als wijnmaker in Bordeaux, Argentinië en Australië. Ze runt haar eigen wijnbedrijf, samen met haar man, een Vlaamse sommelier.

Filipa bestudeert nauwgezet de bodemsamenstelling van haar wijngaarden, het microklimaat de wijze waarop de stokken zijn aangeplant en hoe ze het beste kunnen worden gesnoeid. Ze hecht er aan om ‘wijnen zonder make-up’ te maken. Gebalanceerde wijnen, die geen toevoegingen nodig hebben. Waarvan de vinificatie is gebaseerd op de typische omstandigheden in de wijngaard. Ze houdt van toegankelijke, speelse wijnen. Goed gemaakte wijnen waar je met vrienden plezier aan beleeft.

De druiven komen van verschillende wijngaarden in Bairrada, dicht bij de Atlantische Oceaan in volledig in eigen beheer van Pato en Wouters. De jonge wijn kijgt geen houtrijping, maar wel een lange schilweking. Het resulteert in een elegante, fruitige neus met kers, aardbei, pruim met hints van balsamicoazijn, zwarte peper, laurier, tijm en rozemarijn. In de mond: Veel rood fruit, vooral kers met een sappige, frisse, levendige afdronk.

Goede combinatie met charcuterie, salades, gegrilde vis en gevogelte en droge harde kazen zoals, Oude Edammer en Parmezaan.

Filipa Pato Dinamica Tinto Baga

€ 15,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Zuiver
Aroma's Kers, Framboos, Specerijen
Regio Portugal, Bairrada
Druif baga
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Filipa Pato Dinamica Tinto Baga als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

PGA Reserva tinto

Portugal, Bairrada baga, touriga nacional
€ 16,50

Lagar de Baixo Bairrada

Portugal, Bairrada baga
€ 23,95
Sluiten menu