Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Pauillac is het epicentrum van de Médoc. Gelegen aan de oever van de Gironde produceert men hier een opvallend groot aantal wijnen van topklasse. Een frappant detail is overigens, dat je vanuit de haven van Pauillac uitkijkt over de Gironde èn raffinaderij van Shell. Draai je die echter de rug toe dan is Pauillac een rustiek Bordelais stadje. Zo’n beetje de helft van de bevolking leeft van de wijncultuur.

Dat de wijngaarden zich hier lenen voor de productie van grote wijnen mogen blijken uit het feit dat van de 5 Premier Grand Cru Classé’s er maar liefst 3 uit Pauillac komen. (Lafite, Latour, Mouton) De wijnen van Pauillac hebben een stevige, robuuste stijl. Met als belangrijkste druiven de cabernet sauvignon, cabernet franc en de merlot zijn dit wijnen die goed kunnen rijpen.

Aan de noordzijde van Pauillac bevindt zich dit Château, een 5e Grand Cru Classé. Dit château ligt bijna in het centrum van Pauillac, terwijl de wijngaarden zich verspreid westelijk en zuidelijk op de kiezelrijke hellingen bevinden, dat het gebied rond Pauillac beheerst. De wijngaarden liggen verdeeld over drie percelen. De grootste kavel ligt in het midden en zuiden vlakbij Château Lynch-Bages. Het Château wordt geleid door de familie Jugla. Bernard Jugla van Château Colombier-Monpelou is hier régisseur. De bodem bestaat voornamelijk uit kiezel met een ondergrond van kalkhoudende kleigrond. Een blend van 50% cabernet-sauvignon, 45% merlot and 5% cabernet-franc.

Diep rode kleur, tonen van zwart fruit, vijgen en tabak. In de neus hints van vanille en toast. Rijke, complexe en karaktervolle wijn. Voortreffelijk bij rood vlees en wild gerechten, harde oude kazen en rood schimmel kazen.

Fleur de Pedesclaux Pauillac

€ 32,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2011

Fleur de Pedesclaux Pauillac als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Lynch Bages Pauillac

Frankrijk, Bordeaux
€ 175,00

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75

Fronsac Passion de Magondeau 2018

Frankrijk, Bordeaux
€ 26,95

Lalande de Pomerol Ch. Haut Surget

Frankrijk, Bordeaux
€ 21,95

Ch. Clou de Pin Premium Bordeaux Rouge

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 11,25
Sluiten menu