Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Expressieve neus met rood fruit (frambozen- en aardbeienjam), ietwat toast en vanille. Heerlijk vol en helder palet met soepele tannines dat overgaat in een lange finale met rood fruit en frisse kruiden en een minerale hint. Heerlijk bij lamschotel, gevogelte zoals geroosterde patrijs met spekjes, kaas.

Corbières is een ruig en bergachtig gebied onder Narbonne en Carcassonne. Men kent hier een lange wijntraditie want de Romeinen verscheepten reeds vanuit Narbonne grote hoeveelheden wijn. Sedert een aantal jaren wordt in deze streek hard gewerkt aan de kwaliteit. De Languedoc heeft zich in de laatste twintig jaar enorm veranderd van volumeproducent tot producent van kwaliteitswijnen. De streek kent tal van karakteristieke wijnen die wachten om ontdekt te worden. Met druivensoorten als Carignan, Grenache, Mourvèdre en Syrah, uitstekende terroir en klimatologische omstandigheden heeft het gebied een uitstekend uitgangspunt voor mooie, rode wijnen. Chateau Fontarèche is zo’n wijn. De wijngaarden liggen ten noorden van Lézignan, een typisch Zuid Frans stadje met een regiofunctie. Door het ruige landschap wordt de oogst vaak met de hand gedaan, omdat machines er simpelweg niet bij kunnen. Dit geeft ook een betere contrôle op de kwaliteit van het fruit.

Chateau Fontarèche is een blend van Carignan, Mourvèdre en Syrah, welke na vinificatie op eiken fusten te rijpen worden gelegd. Houtrijping geeft de wijn meer structuur en een aangename houttoets in de geur en de smaak en dat is precies wat u proeft in de wijn. Donker granaatrood.

Fontareche Cuvee Pierre Mignard - Corbieres

€ 10,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Midi
Oogstjaar 2017

Fontareche Cuvee Pierre Mignard - Corbieres als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Corette Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 8,95

Beaurempart Rouge

Frankrijk, Midi cabernet sauvignon, merlot
€ 9,25

Corette Pinot Noir

Frankrijk, Midi pinot noir
€ 8,95

Mosaique Rouge Delafont

Frankrijk, Midi syrah, grenache +
€ 12,95

Domaine Moureou Madiran

Frankrijk, Midi tannat, cabernet sauvignon +
€ 14,50
Sluiten menu