Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gallicië in het noordwesten van Spanje is het koelste en regenachtigste deel van Spanje met weelderige groene valleien, het wordt ook wel Groen Spanje genoemd.

Monterrei
Monterrei is de minst bekende en kleinste D.O. van Galicië. Het ligt aan de grens met Portugal. Er wordt vooral rode wijn gemaakt van Alicante Negro, Garnacha en Mencia, maar ook witte wijn van Godello. Monterrei heeft een continentaal klimaat, in de zomer is het het warmste gebied in Galicië, in de winter het koudste gebied, hetgeen volle, rijpe rode wijnen voortbrengt.

Fraga do Corvo
Fraga do Corvo is een bodega in de D.O. Monterrei en bestaat inmiddels meer dan tien jaar. Het werd in 2005 opgericht door de familie Boo-Rivero en sloot zich in 2016 aan bij het project van Grandes Pagos Gallegos de Viticultura Traditional. Men werkt hier uitsluitend met de traditionele Gallicische druivensoorten en bewerkt de wijngaarden biologisch, dus zonder gebruik van pesticiden etc.

Deze wijn is gemaakt van 100% mencia druif. Zeer strenge selectie van enkel de beste druiven (nog een tweede keer gesorteerd voor de persing) en vergisting met autochtone gisten en een rijping van 6 maanden op grote eiken vaten zorgen voor een gastronomische wijn met mooie fruittoetsen.

Fraga do Corvo Mencia

€ 18,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Vol
Aroma's Kers, Leer, Blauwe bes
Regio Spanje, Gallicie
Druif mencia
Oogstjaar 2019

Fraga do Corvo Mencia als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu