Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Olivier heeft een fantastische wijn gemaakt met veel stijl en heeft deze zich prachtig ontwikkeld. Rijpe en zachte wijn met intens fruit, maar ook mooie ‘donkere’ tonen zoals ceder, leer en tabak. Rijpe ronde tannines completeren deze wijn.

De wijngaarden van de Fronsac strekken zich uit ten noorden van de stad Libourne en hebben als buren de wijngaarden van St. Emilion en Pomerol. In het zacht glooiende landschap worden wijnen geproduceerd met een complexe stijl, kracht en finesse. Op de bodem van voornamelijk kalk, zand en kiezel gedijt de merlot-druif uitstekend.

Château Magondeau is een klein bezit van ca. 18 ha. Olivier Goujon is sinds 1989 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Met de merlot als enige druivensoort produceert hij elegante maar krachtige wijnen welke het best tot hun recht komen na enkele jaren flesrijping.

Voor Chateau Magondeau worden de druiven streng geselecteerd middels een table de trie, waardoor Olivier zich verzekert van optimaal gezond fruit. Ch. Magondeau is 100% merlot. Oogst 2017 is een wat lichter jaar, waardoor de wijn zich nu uiterst prettig laat drinken.

Daar de wijn géén behandeling krijgt kan zich dépôt ontwikkelen. Zet de wijn een dag van te voren rechtop en schenk voorzichtig uit of decanteer de wijn! Château Magondeau is een ouderwets gemaakte, vlezige wijn van uitstekende kwaliteit en kan nog bewaard blijven tot 2030. Verrukkelijk als begeleider van gegrild vlees, wild gebraad en harde kazen.

.

Fronsac Ch. Magondeau

€ 16,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Fruitrijk, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer, Specerijen
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2020

Fronsac Ch. Magondeau als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. Tour de Pez St. Estephe

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 33,95

Ch. des Laurets Puissequin

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 21,75

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 14,25

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve 0.375

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 9,45

Ch. Breillan Haut Medoc

Frankrijk, Bordeaux mertlo, cabernet sauvignon
€ 14,50
Sluiten menu