Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijngaarden van de Fronsac strekken zich uit ten noorden van de stad Libourne en hebben als buren de wijngaarden van St. Emilion en Pomerol. In het zacht glooiende landschap worden wijnen geproduceerd met een complexe stijl, kracht en finesse. Op de bodem van voornamelijk kalk, zand en kiezel gedijt de merlot-druif uitstekend.

Château Magondeau is een klein bezit van ca. 18 ha. Olivier Goujon is sinds 1989 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. Met de merlot als belangrijkste druivensoort (80%) produceert hij elegante maar krachtige wijnen welke het best tot hun recht komen na enkele jaren flesrijping.

Passion de Magondeau is ‘labour of love’ voor Olivier. Voor de Passion de Magondeau wordt uitsluitend het beste fruit gebruikt. Na een strenge selectie in de wijngaarden, wordt druif voor druif geselecteerd op de ‘table de tri’. Na een lange inweking en klassieke vinificatie krijgt de jonge wijn 18 maanden rijping in nieuwe (2/3) eiken fusten. De wijn heeft veel stijl en ondanks dat de wijn zich nu goed ontwikkelt is flesrijping absoluut wenselijk. Passion de Magondeau is een ouderwets gemaakte, vlezige wijn van hoogste kwaliteit en kan nog bewaard blijven tot 2030. Verrukkelijk als begeleider van gegrild vlees, wild-gebraad en harde kazen.

Daar de wijn géén behandeling krijgt kan zich dépôt ontwikkelen. Zet de wijn een dag van te voren rechtop en schenk voorzichtig uit of decanteer de wijn! Château Magondeau is een ouderwets gemaakte, vlezige wijn van uitstekende kwaliteit en kan nog bewaard blijven tot 2025. Verrukkelijk als begeleider van gegrild vlees, wild gebraad en harde kazen.

Fronsac Passion de Magondeau 2015

€ 26,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2015

Fronsac Passion de Magondeau 2015 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau de Rieufret Online

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 12,50

Chateau de Saint-Pey St. Emilion Grand Cru

Frankrijk, Bordeaux
€ 24,50

Ch. les Ormes des Pez St. Estephe

Frankrijk, Bordeaux
€ 42,50

Fronsac Ch. Magondeau Beau Site

Frankrijk, Bordeaux merlot
€ 17,95

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 12,95
Sluiten menu