Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gagliole is een klein familiebedrijf, gelegen in de lieflijke Toscaanse heuvels. Men werkt hier kleinschalig met als enige focus kwaliteit in de wijn. Er is documentatie gevonden uit 994 na C. waarin het wijngoed al genoemd wordt. Het domein is volledig gerestaureerd en ligt als een parel verscholen in het lieflijke Toscaanse landschap!

De werkwijze is stringent: Handgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.

De Rubiolo is een blend van 90% sangiovese en 10% merlot. Elegante neus met de nodige verfijning. De wijn lijkt jaarlijks aan tederheid te winnen. Rode kersen, grenadine en grafiet. Invloed van eikenhout is vrijwel niet waarneembaar. Fijne aanzet waarin de sangiovese-druif zich direct presenteert; de ranke zuurgraad is opvallend, maar kenmerkend voor de druif. Dit is allesbehalve een blockbuster, maar juist een heerlijk verteerbare en gesoigneerde Italiaan. Krokante tannines die heerlijk tegenspel bieden en goed zijn verpakt in een grote dosis sap.

Een heerlijke en elegante maaltijdbegeleider!

Gagliole Rubiolo Chianti Classico

€ 15,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Rond
Aroma's Kers, Ceder, Pruim
Regio Italie, Toscane
Druif sangiovese, merlot
Oogstjaar 2018

Gagliole Rubiolo Chianti Classico als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Gaja Promis Angelo Gaja Italie

Italie, Toscane merlot, syrah +
€ 37,50

Gaja Brunello di Montalcino "Sugarille" MAGNUM Italie

Italie, Toscane sangiovese
€ 279,50

Manzano Migliara Cortona

Italie, Toscane
€ 68,95

Gagliole Valletta IGT Toscane

Italie, Toscane
€ 29,95
Sluiten menu