Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In de neus fijne roostertonen, zwarte kersen, pure chocolade, cederhout, tonkaboon, laurier, Havanna-tabak (dekblad). Verleidelijk en fascinerend. De smaak is vol en genereus met tonen van kersen, ceder en zachte kruiden. Een lange finale completeert de wijn!

Gagliole is een klein familiebedrijf, gelegen in de lieflijke Toscaanse heuvels. Men werkt hier kleinschalig met als enige focus kwaliteit in de wijn. Er is documentatie gevonden uit 994 na C. waarin het wijngoed al genoemd wordt. Het domein is volledig gerestaureerd en ligt als een parel verscholen in het lieflijke Toscaanse landschap! In 1979 ontmoeten Monika en Thomas Bär elkaar tijdens een summer school in het Toscaanse dorp Castellina in Chianti. In de jaren die verstrijken is Thomas actief als bankier bij de vooraanstaande Zwitserse Julius Bär-bank en Monika bestiert een zeer succesvolle galerie in Zurich. Wanneer ze 10 jaar na hun eerste ontmoeting wederom een bezoek brengen aan Toscane, blijkt er in Castellina in Chianti een typisch Toscaans domein te koop te staan: Antico Podere Gagliole. Ze besluiten het domein te kopen. In de daaropvolgende jaren ontwikkelt Thomas zich als gedegen wijnmaker, bijgestaan door vooraanstaande oenologen ut Toscane.

Inmiddels heeft Gagliole zich bewezen onder een groot aantal wijnliefhebbers!

Valetta is een blend van sangiovese en merlot. Handgeplukte druiven na eerdere productie reducerende passages (groene oogst: 2x) en een extreem strenge selectie (sortering). Ontstelen en kneuzen – de gisting geschiedt in eikenhouten, conische eikenhouten gistkuipen. Rijping gedurende 14 maanden op okshoofden (225 liter) van eersteklas Frans eiken. 70% nieuw, 30% gebruikt. Het resultaat mag er zijn...

Gagliole Valletta IGT Toscane

€ 29,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Toscane
Oogstjaar 2016

Gagliole Valletta IGT Toscane als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Uccelliera Rapace IGT

Italie, Toscane sangiovese, merlot +
€ 37,50

Gaja Brunello di Montalcino "Rennina" MAGNUM

Italie, Toscane sangiovese
€ 279,50

Vino Nobile di Montepulciano Casale Daviddi

Italie, Toscane sangiovese, canaiolo nero +
€ 19,75

Rosso di Montalcino Uccelliera

Italie, Toscane sangiovese
€ 27,95

Brunello di Montalcino Uccelliera

Italie, Toscane sangiovese
€ 63,50
Sluiten menu