Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Angelo Gaja (1940) werd beroemd door zijn wereldwijd begeerde Piemontese wijnen. Inmiddels bezit hij ook twee domeinen in Toscane, te weten Ca’Marcanda in Bolgheri en Pieve Santa Restituta in Montalcino. De wijngaarden van Pieve Santa Restituta staan louter aangeplant met de lokaal voorgeschreven nationale trots van Italië: de sangiovese, die plaatselijk brunello wordt genoemd. Bij de productie van zijn Brunello di Montalcino doet Gaja zoals gebruikelijk geen concessies op het gebied van kwaliteit. Zo verkocht hij tweemaal zijn volledige oogst in bulk toen die van 2002 was verpest door overvloedige regenval en die van 2003 door een hittegolf. Gaja maakt naast de gewone Brunello di Montalcino de elegante, “feminiene” Rennina en de krachtige, “masculiene” Sugarille.

Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende 3 weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed.

Donkere, robijnrode wijn met een intens bouquet van kruiden en bessen naast rijpe tannines. Rennina is de elegantste van Gaja’s Brunello’s. Het is een rijke, geconcentreerde wijn met een mooie structuur, veel diepte en balans.

Gaja Brunello di Montalcino "Rennina" 2016

€ 159,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Toscane
Druif sangiovese
Oogstjaar 2016

Gaja Brunello di Montalcino "Rennina" 2016 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rosso di Montalcino Uccelliera

Italie, Toscane sangiovese
€ 29,95

Gaja Brunello di Montalcino MAGNUM

Italie, Toscane sangiovese
€ 165,00

Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscane

Italie, Toscane malbec
€ 34,95

Le Mortelle Poggio alle Nane

Italie, Toscane cabernet sauvignon, cabernet franc +
€ 99,75

Rosso di Montepulciano Casale Daviddi

Italie, Toscane sangiovese, canaiolo nero +
€ 12,95
Sluiten menu