Angelo Gaja (1940) is een begrip in de wijnwereld. Zijn inzichten zijn van onschatbare waarde geweest voor Italië als wijnland en voor Piemonte in het bijzonder. Zijn aantreden in het familiebedrijf in 1961, na stages in Frankrijk en Californië, was het startsein van een opzienbarende reeks vernieuwingen. Gaja beperkte oogstrendementen rigoreus, voerde het gebruik van barriques in en plantte voor de streek ‘vreemde’ druivenrassen aan. In 1996 breidde Gaja uit naar Toscane, waar hij het wijngoed Ca’Marcanda verwierf. Ook hier werkte hij met onbegrensde energie aan wijnen die hun gelijke in Italië nauwelijks kennen. Inmiddels spelen ook Gaja’s dochters Gaia en Rosanna een (steeds belangrijker) rol in het bedrijf. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende 3 weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed. Rennina Brunello di Montalcino heeft een donkere, robijnrode kleur en een intens bouquet van kruiden en bessen naast rijpe tannines. Rennina is de elegantste van de twee Brunello’s. Het is een rijke en geconcentreerde wijn met een mooie structuur, veel diepte en prachtbalans.
Stijl | Fruitrijk, Gestructureerd, Stoer |
Aroma's | Blauwe bes, Leer, Tabak, Specerijen |
Regio | Italie, Toscane |
Druif | sangiovese |
Oogstjaar | 2011 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125