Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Marken – Le Marche in het Italiaans – is een streek in het oosten van Midden-Italië die ligt ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische kust. Het is een relatief groen, heuvelachtig gebied met oude stadjes en bekende badplaatsen. De wijngaarden liggen op kalkrijke kleibodems op de hellingen van de heuvels.

Verreweg de bekendste wijn uit de Marken is de Verdicchio dei Castelli die Jesi: een frisse, kruidige witte wijn van de verdicchio-druif uit het gebied rond het stadje Jesi. De ideale begeleider van spaghetti alle vongole en andere gerechten met vis of schelpdieren! Ook het gebied rond Matélica, verder landinwaarts aan de voet van de Apennijnen, heeft een eigen Verdicchio. De meeste wijnen vergisten op roestvrijstaal en worden dan gebotteld. Tegenwoordig rijpen ook veel verdicchio’s op de gistcellen en wordt bâtonnage – het omroeren van de gistcellen – toegepast, hetgeen de wijnen iets meer diepgang geeft. Daarnaast zijn er exemplaren die houtrijping krijgen en vol en complex van smaak zijn. Ook wordt, nog altijd van dezelfde druif, een spumante gemaakt die vooral plaatselijk wordt gedronken. Maar verdicchio is niet de enige druif die in de Marken wordt verbouwd en ook zijn lang niet alle wijnen wit. Sangiovese en montepulciano geven afhankelijk van de verhoudingen elegante, heerlijk sappige en lichtkruidige wijnen of robuustere varianten met pittige tannines. Rosso Piceno is een voorbeeld van het eerste type wijn, gedomineerd door sangiovese en aangevuld met montepulciano.

De familie Guerrieri boert al vijf generaties, sinds het begin van de negentiende eeuw, op het land waar ze nu wijn, graan, olijfolie en honing produceren. In de oude boerenhoeve, waar vroeger de familie op de eerste verdieping boven de dieren woonde, zit nu een klein winkeltje. Bianchello del Metauro, een nogal onbekende druivensoort die veel wordt verbouwd in het noorden van de Marche, typisch voor de regio rondom Ca’Pallazo.

Deze Riserva is een blend van 85% sangiovese en 15% merlot. De wijn krijgt 12 maanden op grote fusten en nog eens 12 maanden op fles voordat hij op de markt komt!! Vol, rond en complex. Deze robijnrode wijn is vol en rond van smaak met intense aroma's van kruiden, zwarte kersen en houttonen. Het verdient aanbeveling de wijn 2 uur vooraf te decanteren.

Galileo Colli Pesaresi Riserva Guerrieri

€ 16,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, De Marken
Oogstjaar 2014

Galileo Colli Pesaresi Riserva Guerrieri als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rosso Piceno Vignamato

Italie, De Marken
€ 8,75
Sluiten menu