Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle

wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

De wijngaarden hebben een oostzuidoostelijke expositie. De bodem is rijk aan kalk. De fermentatie vindt drie tot vier weken plaats in roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische vergisting vindt er 18 tot 20 maanden houtlagering plaats. Diepgekleurde, krachtige wijn intense aroma’s van rood fruit en specerijen. Veel structuur en een prachtige balans. Heerlijk bij stoofgerechten met rundvlees zoals Boeuf Bourguignon, gemarineerd wild en pittige kazen. De wijngaarden van Grand Cru Echézaux grenzen aan de wijngaarden van de ommuurde Grand Cru Clos Vougeot.

Grands Echezeaux Louis Jadot

€ 199,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bourgogne
Oogstjaar 2009

Grands Echezeaux Louis Jadot als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Jadot Couvent de Jacobins Rouge

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 19,95

Bourgogne Rouge Couvent de Jacobins Louis Jadot MAGNUM

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 42,50

Clos Vougeot Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne pinot noir
€ 149,50
Sluiten menu