Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Grattamacco, opgericht in 1977, is gesitueerd tussen de heuvels van Castagnetto Carducci en Bolgheri in het westen van Toscane. Deze regio is gekend om grootse wijnen voort te brengen. De 25 ha. worden geheel organisch verbouwd en bevatten de druiven cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en voor dit gebied als uitzonderlijk, sangiovese. Piermario Meletti Cavallari is altijd een wijngek geweest. Hij was erg happy met zijn prachtige wijnwinkel in Bergamo maar wist dat hij een grotere ambitie koesterde. Hij besloot op zoek te gaan naar zijn eigen wijngaard. Toen hij Grattamacco zag was hij onmiddelijk verkocht en streek neer en begon vervolgens met de productie van zijn eigen wijn. De Grattamacco 1982 was Cavallari's debuut. De daarop volgende wijnen hebben zijn reputatie gevestigd als één van Bolgheri's beste producenten!

Samen met Claudio Tipa en Maurizio Castelli, produceert Cavallari op een zeer consistente manier indrukwekkende Super Tuscans. Zijn uitmuntende Bolgheri Rosso is een weelderige mix van cabernet sauvignon, merlot en sangiovese. Hij maakt ook een Bolgheri Bianco, een krakend frisse wijn gemaakt van Vermentino. Door een minder extravagante houding is Grattamacco er in geslaagd om haar prijzen lager te houden dan haar buren Sassicaia, Ornellaia, and Antinori. Ondanks haar waanzinnige wijnen!

A wine produced from a vineyard of 10 hectares at 100 m asl, where the soil is characterized by calcareous sandstone, arl and calcareous flysch mixed to clay and calcareous clay, while the climate is of a temperate Mediterranean type. There are 4500 to 6000 vines per hectare with a yield of about 7 tons of grapes per hectare. Vines are trained to Cordone speronato and Guyot. Harvesting is done manually. The average age of the vines is 20 years. Vinification in open truncated cone-shaped oak vats for the alcoholic fermentation. Malolactic fermentation in barrique. Ages for 18 months in barrique, in first and second passage. Bottle refinement 12 months minimum.

Grattamacco Bolgheri Superiore Rosso Italie

€ 69,75
Klik en bestel

Specificaties

Regio Italie, Toscane
Oogstjaar 2014

Grattamacco Bolgheri Superiore Rosso Italie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Gaja Brunello di Montalcino "Sugarille" MAGNUM Italie

Italie, Toscane sangiovese
€ 279,50

Gaja Brunello di Montalcino "Rennina" MAGNUM Italie

Italie, Toscane sangiovese
€ 279,50

Gaja Brunello di Montalcino MAGNUM Italie

Italie, Toscane
€ 139,50
Sluiten menu