Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Groth Estate is de droomvervulling van Dennis and Judy Groth. In 1981 kochten ze de eerste wijngaarden in Oakville en al snel lag de productie op 360.000 flessen van de fijnste cabarnet sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc! Tegenwoordig behoord Groth tot de grote namen in Napa Valley!

"As a family, we are dedicated to producing the best wine that a vintage will allow. All of our resources, our property and the skills of our employees, are dedicated to this objectiv"

De wijngaarden zijn gelegen in Oakville AVA (American viticultural area), een klein gebied binnen het grotere Napa Valley. De bodem bestaat voor een groot deel uit goed drainerende kiezel. Na de vergisting volgt een rijping van 22 maanden op eersteklas eikenhout. Dominante houtinvloed maar van uitstekend niveau. Net als de grote Chardonnay een natuurlijke symbiose vormt met het allerbeste eikenhout is dit met de rijpe Cabernet ook het geval. Het geurige, Amerikaanse eiken combineert heel goed met de rijpe, zacht geroosterde vruchten/druiven/groente-aroma's van de Cabernet Sauvignon.

Klassieke Cabernet-structuur: smaakrijk, herkenbaar viriel en niet gemaakt om de oppervlakkige liefhebbers te paaien. Degelijk tanninerijk met een goede balans maar royaal voorzien van het pittige dat de Cabernet-Sauvignon onderscheidt van de Merlot. De structuur is zeker niet vierkant of ontoegankelijk maar wel van het type dat zich past echt bloot geeft in confrontatie met een gerecht dat voor deze wijn ideaal blijkt.

Groth Cabernet Sauvignon Napa Valley

€ 79,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Vol, Rijp
Aroma's Blauwe bes, Leer, Pruim
Regio USA, Napa Valley
Druif cabernet Sauvignon
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2012

Groth Cabernet Sauvignon Napa Valley als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Hess Cabernet Sauvignon "Allomi Vineyard" Napa Valley

USA, Napa Valley cabernet sauvignon, petite shirah
€ 29,25

Hess Collection Mount Veeder Estate CS

USA, Napa Valley cabernet sauvignon
€ 57,50

Hess The Lion Leverbaar vanaf november 2021!!

USA, Napa Valley cabernet sauvignon, malbec +
€ 250,00

Hess The Lion Tamer

USA, Napa Valley malbec, zinfandel +
€ 45,50
Sluiten menu