Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Als er één Oostenrijks wijnhuis de natuur in zijn wijn wil laten spreken, is het Weingut Heinrich. De wijngaarden van Heinrich liggen in het meest oostelijke deel van het land, aan de Neusiedlersee, waar het klimaat uitstekende witte en blauwe druiven voortbrengt. Vanaf 2006 werkt Weingut Heinrich volledig biodynamisch, wat leidt tot uitzonderlijk zuivere wijnen die alle tijd krijgen om zich ten volle te ontwikkelen.

De kleine wijngaarden waar Heinrich wijnstokken heeft, barsten van het leven: een rijk bodemleven wordt beschouwd als de basis voor een grote wijn, en biodiversiteit is hier een groot goed. Daarom staan er ook struiken, hagen en andere fruitbomen in de gaard, wat een enorme aantrekkingskracht heeft op insecten en vogels. Na de oogst wordt de wijn in de hypermoderne wijnkelder op veelal oude houten vaten rustig te rijpen gelegd: ook hier kan de natuur volledig zijn eigen gang gaan.

Siglos wordt gemaakt van 100% blaufränkisch. Door de lage opbrengst (slechts 25hl/ha) geven de 60 jaar oude wijnstokken ongelooflijk veel mineraliteit en intensiteit aan het fruit. Deze druiven staan in de Goldberg wijngaard met uitzonderlijk diepe leembodem met een hoog kalkgehalte.

Er vindt een zorgvuldige voorselectie van het fruit plaats. 14 dagen maceratie en gisting met pneumatische onderdompeling van de hoed (koek van schillen). Persing na 14 dagen sta ndtijd met malolactische gisting. Natuurlijke klaring door oversteken , geen filtering. Opvoeding gedurende 18 maanden op kleine nieuwe vaten.

Zeer intense neus met syrah impressies, veel bosbessen en zwarte kersen, potlood slijpsel. Pittige aanzet met pepertje, zwart fruit met veel bosbessen, ook stevigheid door rijpe, zachte tannines. Al met al een ‘dikke’ wijn , voor het hert met preiselbeeren . elegant en frisse zuren. Lange afdronk.

Heinrich 'Siglos'

€ 16,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Kers, Leer
Regio Oostenrijk, Burgenland
Druif blaufrankisch
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Heinrich 'Siglos' als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Heinrich "Vom Weingebirge" Blaufrankisch

Oostenrijk, Burgenland blaufrankisch
€ 13,95
Sluiten menu