Als er één Oostenrijks wijnhuis de natuur in zijn wijn wil laten spreken, is het Weingut Heinrich. De wijngaarden van Heinrich liggen in het meest oostelijke deel van het land, aan de Neusiedlersee, waar het klimaat uitstekende witte en blauwe druiven voortbrengt. Vanaf 2006 werkt Weingut Heinrich volledig biodynamisch, wat leidt tot uitzonderlijk zuivere wijnen die alle tijd krijgen om zich ten volle te ontwikkelen.
De kleine wijngaarden waar Heinrich wijnstokken heeft, barsten van het leven: een rijk bodemleven wordt beschouwd als de basis voor een grote wijn, en biodiversiteit is hier een groot goed. Daarom staan er ook struiken, hagen en andere fruitbomen in de gaard, wat een enorme aantrekkingskracht heeft op insecten en vogels. Na de oogst wordt de wijn in de hypermoderne wijnkelder op veelal oude houten vaten rustig te rijpen gelegd: ook hier kan de natuur volledig zijn eigen gang gaan.
De wijn wordt gemaakt van 100% blaufränkisch. De druiven groeien op zuidwestelijk georiënteerde hellingen in Mittelburgenland. De diepe leembodem is bijzonder kalkrijk en geeft de wijn aroma’s van rijp fruit en een minerale kruidigheid. Na een schilweking van 10 dagen ondergaat de wijn een vergisting op roestvrijstalen tanks.
De helder paarsrode wijn heeft een pure, kruidige neus met veel zwarte peper, rozemarijn, laurier en tijm, aangevuld met aroma’s van rijpe zwarte pruimen en bessen. Ook in de smaak komt de kruidigheid terug met tonen van laurier en peper, rijp rood en zwart fruit en sappige, frisse zuren. De tannines zijn zacht en geven de wijn een toegankelijk, aangenaam karakter. Licht gekoeld op z’n best.
Stijl | Aromatisch, Sappig, Fruitrijk |
Aroma's | Aardbei, Kers, Specerijen |
Regio | Oostenrijk, Burgenland |
Druif | blaufrankisch |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2018 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125