Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Zwitserse Evelyne en haar Duitse man Erhard Heumann zijn een echtpaar met een enorme liefde voor wijn. Toen zij in 1995 de kans kregen om in de Hongaarse wijnregio Villány-Siklos een 40 jaar oude wijngaard te leasen, hoefden zij niet lang na te denken. Doordat het stel in Zwitserland woonde en werkte, konden zij slechts parttime tijd vrijmaken voor de wijngaard. Toen zij in 2001 een aanbod kregen om nog eens 2,5 hectare topwijngaard te leasen, werd het tijd om het roer om te gooien. Evelyne verhuisde naar Hongarije om te starten met professionele wijnbouw, terwijl haar man in Zwitserland bleef om de droom voorlopig te financieren.

In 2004 werd de nieuwe wijnkelder opgeleverd en kon het gehele proces gecontroleerd onder een dak plaatsvinden. De laatste jaren heeft het echtpaar regelmatig belangrijke wijnprijzen gekregen, hetgeen aangeeft dat het hobby tijdperk volledig is afgesloten.

Prachtige voorbeelden van dit huis zijn de waanzinnige Cabernet Franc, die door Jancis Robinson met 17 van de 20 punten werd beloond. Cabernet Franc lijkt in Hongarije zijn thuis gevonden te hebben.

Een meer dan fantastische blend van de klassiekers Cabernet Franc (55%), Merlot (23%), Cabernet Sauvignon (15%) en Kékfrankos (Blaufränkisch, 7%). Het resultaat een verbluffend rijke, volle en complexe wijn waarbij termen als zacht, afgerond en toegankelijk heel erg toepasselijk zijn. Een feestje!

Heumann Villányi Borosso

€ 22,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Hongarije, Villanyi
Oogstjaar 2009

Heumann Villányi Borosso als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu