Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Zwitserse Evelyne en haar Duitse man Erhard Heumann zijn een echtpaar met een enorme liefde voor wijn. Toen zij in 1995 de kans kregen om in de Hongaarse wijnregio Villány-Siklos een 40 jaar oude wijngaard te leasen, hoefden zij niet lang na te denken. Doordat het stel in Zwitserland woonde en werkte, konden zij slechts parttime tijd vrijmaken voor de wijngaard. Toen zij in 2001 een aanbod kregen om nog eens 2,5 hectare topwijngaard te leasen, werd het tijd om het roer om te gooien. Evelyne verhuisde naar Hongarije om te starten met professionele wijnbouw, terwijl haar man in Zwitserland bleef om de droom voorlopig te financieren.

In 2004 werd de nieuwe wijnkelder opgeleverd en kon het gehele proces gecontroleerd onder een dak plaatsvinden. De laatste jaren heeft het echtpaar regelmatig belangrijke wijnprijzen gekregen, hetgeen aangeeft dat het hobby tijdperk volledig is afgesloten.

Prachtige voorbeelden van dit huis zijn de waanzinnige Cabernet Franc, die door Jancis Robinson met 17 van de 20 punten werd beloond.

Een heerlijke Syrah uit een heel bijzonder jaar; vol, rijk, veel fruit, lichte kruiden en fluweel zachte tannines.

Heumann Villányi Syrah

€ 22,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Vol, Gestructureerd
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Ceder
Regio Hongarije, Villany
Druif syrah

Heumann Villányi Syrah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Heumann Cabernet Franc

Hongarije, Villany cabernet franc
€ 34,75
Sluiten menu