Wij gebruiken cookies. Akkoord

Journey's End Cabernet Sauvignon

€ 16,95
Klik en bestel

Al sinds de zeventiende eeuw vindt er wijnbouw in Zuid Afrika plaats. De Nederlander Jan van Riebeeck plantte in 1655 de eerste druivenstokken in de tuin van de VOC-post op Kaap de Goede Hoop. De eerste kwaliteitswijn werd echter gemaakt vanaf 1679, toen Simon van de Stel als gouverneur van de Kaap aantrad. Hij plantte wijngaarden in Constantia aan en maakte daar een zoete wijn die veel roem zou vergaren. Ook de Franse Hugenoten brachten eind zeventiende eeuw hun kennis over wijnbouw mee en ondanks periodes van terugval door oorlogen, phylloxera en apartheid in de eeuwen daarop, bleef de wijnbouw zich ontwikkelen en maakte die met name in de 20ste eeuw een sterke groei door. Na de afschaffing van de apartheid was er ruimte voor nieuwe impulsen en investeringen. De wijnbouw werd in vele opzichten gemoderniseerd en Zuid-Afrika geldt nu als een van de meest innoverende wijnlanden ter wereld.

Journey's End Winery ligt in de regio Stellenbosch (Somerset West), waar het Morgenster en Vergelegen tot haar buren mag rekenen. Hier richt men zich op hoogwaardige single vineyard wijnen, die het ietwat op Bordeaux gelijkende terroir rond de Helderberg laten spreken. De bodem is met academische precisie geanalyseerd, op basis waarvan de diverse stokken zijn aangeplant. De lage opbrengst, soms beperkt tot slechts een fles 'per vine', onderstreept de focus op kwaliteit, en alle druiven worden dan ook handgeplukt en met de grootst mogelijke zorg behandeld. Het levert een zuivere, modern-klassieke stijl op, die het meest duidelijk herkenbaar is in de mono-cepages chardonnay, cabernet sauvignon en merlot. Wijnen die veel vakmanschap verraden, en daarnaast een prominent gevoel van Kaapse traditie oproepen.

Journey’s End Cabernet Sauvignonstokken groeien op arme, zanderige bodem in Stellenbosch. De druiven worden met de hand geplukt, waardoor er een goede controle is op de gezondheid van het fruit. Na de alcoholische vergisting op tank, krijgt de jonge wijn zijn malolactische fermentatie op eiken fusten. Daarna vindt de rijping plaats op deels nieuwe eiken fusten gedurende 18-20 maanden.

Het resultaat is een krachtige en volle wijn. In de neus tonen van bosaardbei, bramen, maar ook donkere aroma’s zoals hout en mokka. De smaak wordt weer gedomineerd door rood en zwart fruit, kruiden en peper en heeft een lange, intense afdronk. Een krachtige wijn met veel finesse. Een verrukkelijke begeleider van rood vlees, wildgerechten of bv een mooie plank kazen!l

Specificaties

Land Zuid Afrika
Oogstjaar 2015
Regio Stellenbosch

Journey's End Cabernet Sauvignon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu