Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Al sinds de zeventiende eeuw vindt er wijnbouw in Zuid Afrika plaats. De Nederlander Jan van Riebeeck plantte in 1655 de eerste druivenstokken in de tuin van de VOC-post op Kaap de Goede Hoop. De eerste kwaliteitswijn werd echter gemaakt vanaf 1679, toen Simon van de Stel als gouverneur van de Kaap aantrad. Hij plantte wijngaarden in Constantia aan en maakte daar een zoete wijn die veel roem zou vergaren. Ook de Franse Hugenoten brachten eind zeventiende eeuw hun kennis over wijnbouw mee en ondanks periodes van terugval door oorlogen, phylloxera en apartheid in de eeuwen daarop, bleef de wijnbouw zich ontwikkelen en maakte die met name in de 20ste eeuw een sterke groei door. Na de afschaffing van de apartheid was er ruimte voor nieuwe impulsen en investeringen. De wijnbouw werd in vele opzichten gemoderniseerd en Zuid-Afrika geldt nu als een van de meest innoverende wijnlanden ter wereld.

Journey's End Winery ligt in de regio Stellenbosch (Somerset West), waar het Morgenster en Vergelegen tot haar buren mag rekenen. Hier richt men zich op hoogwaardige single vineyard wijnen, die het ietwat op Bordeaux gelijkende terroir rond de Helderberg laten spreken. In 1995 kocht de familie Gabb, oorspronkelijk afkomstig uit Engeland, een pittoresk wijngoed met omliggende wijngaarden in het zuidwesten van Zuid-Afrika. Zij hadden daarbij één doel voor ogen: het maken van hoogstaande, unieke wijnen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Het bijzondere karakter van hun wijnen wordt dan ook grotendeels bepaald door het klimaat en de bodem van de wijngaarden. De lage opbrengst, soms beperkt tot slechts een fles 'per vine', onderstreept de focus op kwaliteit, en alle druiven worden dan ook handgeplukt en met de grootst mogelijke zorg behandeld. Wijnen die veel vakmanschap verraden, en daarnaast een prominent gevoel van Kaapse traditie oproepen.

The Cape Doctor is genoemd naar de wind die over de regio waait en die een belangrijke functie vervuld in de wijnbouw, nl. het afkoelen van de druiven. Cape Doctor is 100% cabernet sauvignon, welke met de hand geoogst worden. Na vergisting op RVS cuve’s wordt de jonge wijn gelagerd op deels nieuw hout (30%) en de rest 2e en 3e jaars fusten, gedurende 22 maanden. Het resultaat is een krachtige en volle wijn. In de neus tonen van bosaardbei, bramen, maar ook donkere aroma’s zoals hout en mokka. De smaak wordt weer gedomineerd door rood en zwart fruit, kruiden en peper en heeft een lange, intense afdronk. Een krachtige wijn met veel finesse.

Journey's End The Cape Doctor Cabernet Sauvignon

€ 25,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Oogstjaar 2011

Journey's End The Cape Doctor Cabernet Sauvignon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Simonsig Cab Sauv/Shiraz

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, syrah
€ 8,75

Radford & Dale Frankenstein Pinotage

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 29,95

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv.

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon
€ 9,95

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 21,95
Sluiten menu