Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Voor onze jaartelling werd al wijn gemaakt in het Donaubekken. De Romeinen die dit gebied Pannonia noemden, vonden er alle voorwaarden om goede wijnen te maken om hun bacchanalen mee te bevloeien. Na de Tweede Wereldoorlog en de communistische periode die er op volgde is de wijnindustrie er voornamelijk op gericht geweest om goedkope wijnen te leveren. Nu maakt Hongarije weer furore met zowel haar oude traditionele als met haar nieuwe wijnen. De passie voor wijn en de vakkennis van Hongaren zijn niet verdwenen. Hongarije produceert een zeer grote verscheidenheid aan wijnen. Dit is te danken aan de vele autotochtone druivenrassen en aan de al even talrijke grondsoorten.

Vader János Konyári en zijn zoon Dániel runnen sinds 2000 dit jonge wijnhuis in Balatonlelle ten zuiden van het Balatonmeer. Naast de historische wijnkelder uit 1757 heeft het wijnhuis in 2003 ook een hypermoderne kelder gebouwd. Konyári heeft 30 hectare wijngaard, die gedomineerd wordt door blauwe druiven: merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon en cabernet franc. Witte druiven zijn ook aanwezig met chardonnay en sauvignon blanc, maar ook olaszrizling en hárslevelű. Ondanks het feit dat het een relatief jonge wijngaard is, bereiken de wijnen al een indrukwekkende concentratie en mooie kwaliteit. Dit werd recent benadrukt door de titel Hongaars Wijnmaker van het Jaar 2008. Sinds 2004 is János Konyári ook wijnmaker en mede-eigenaar van het jonge wijnhuis Ikon in Rádpuszta.

Een aansprekende blend van kekfrankos (80%) en malbec (20%). De wijn krijgt rijping in 2e en 3e jaars eiken barriques, zodat het hout niet de overhand krijgt. Prettig stoere, en volle wijn met gul zwart fruit en fijne kruiderij.

Konyari Fecske Red

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Hongarije, Balaton
Druif kekfrankos, malbec
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Konyari Fecske Red als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu