Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De AOC Limoux is gelegen in het departement Aude en in de gelijknamige vallei. Het gebied is genoemd naar de centraal gelegen stad Limoux. De streek omvat 42 gemeenten en wordt ingedeeld in vier deelregio's: Autan, Océanique, Haut-Vallée en Méditerranée.

Limoux kent maar liefst vijf AOC appellaties. Te weten: Le crémant de Limoux, La Blanquette de Limoux, La Blanquette méthode Ancestrale, sinds 1993 de AOC Limoux voor de stille, witte wijnen en tenslotte werd in 2003 de AOC Limoux rouge toegekend.

Al in het begin van onze tijdrekening was Titus Livius, auteur van een monumentaal werk over de geschiedenis van Rome, vol lof over de witte wijnen van Limoux. In die tijd waren het stille wijnen. In de 7e eeuw stichtten de benedictijnen een abdij in Saint Hilaire. In 1938 werden de AOC’s voor de Blanquette de Limoux en Blanquette Méthode Ancestral toegekend, in 1990 deze voor de Crémant de Limoux, in 1993 de AOC Limoux Blanc en 2003 de AOC Limoux rouge. 42 gemeentes werden gedefinieerd als toegestaan wijngebied.

De wijngaarden van Cave Anne de Joyeuse liggen op de heuvelruggen rondom de stad Limoux. De grote verscheidenheid aan specifieke terroir haalt het beste in de druif naar boven. Klei en kalksteen met oceanische invloeden geven elegantie aan de wijnstokken. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De afkoelende invloed van de Pyreneeën in het Zuiden brengt een verkwikkende en frisse toets aan de druiven. Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in optimaal fruit.

Rijp zwart fruit met een minerale structuur en florale toetsen (violet) en frisse kruiden. Een hint van citrus-fruit zorgt voor een fris effect. Ook koffie- en vanilletoetsen. Een animale toets met ‘sous bois’ en licht gerookte accent. Volle, krachtige en karaktervolle wijn met een duidelijke complexiteit en elegantie afkomstig van de minerale ondergrond. De houtlagering zorgt voor een volheid en rijpheid die ook terugkomt in de lange afdronk. Tannines zijn aanwezig maar reeds mooi versmolten.

Deze rode wijn komt heerlijk tot zijn recht bij rood vlees (gegrild, met saus, …) maar ook (haar)wild, lamsvlees en stoofpotjes zeggen geen neen tegen deze krachtpatser.

La Butiniere Rouge Limoux

€ 16,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Limoux
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

La Butiniere Rouge Limoux als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu