Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat. Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

Een uitgelezen blend van 70% syrah, 30% mourvèdre. De druiven groeien op hellingen van klei en kalksteen. De invloed van de zee wind biedt verfrissing aan de druiven waardoor de druiven de mogelijkheid hebben hun aromatische en phenolische rijpheid optimaal te bereiken. Traditionele vinificatie. Zeer lange maceration (tussen 25 en 50 dagen), met een strakke temperatuur controle. Na vinificatie krijgt de wijn 12 maanden rijping, 50% van de wijn in barriques van Frans eikenhout en 50% in roestvrij stalen vaten van 300 liter.

Intense en krachtige wijn in de neus tonen van zwart fruit en kruiden. De smaak is vol en krachtig, maar heeft ook veel rondeur en elegantie.

De afdronk is lang en filmend.

La Clape Rouge Delafont

€ 22,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Midi
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2016

La Clape Rouge Delafont als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Belle Enseigne Malbec VdP d'Oc

Frankrijk, Midi malbec
€ 8,75

Mosaique Rouge Delafont

Frankrijk, Midi syrah, grenache +
€ 12,95

Laborie Rouge

Frankrijk, Midi carignan
€ 5,95

Beaurempart Rouge

Frankrijk, Midi cabernet sauvignon, merlot
€ 9,25

Corette Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 8,95
Sluiten menu