Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Een gracieuze blend van touriga franca, tinta roriz en touriga nacional, welke deels in stenen lagares en deels in rvs cuve's worden vergist. Diepe, intense rode kleur. Sappige, ronde neus met veel rood en zwart fruit en fijne kruiden. Zacht en aangenaam mondgevoel met rondeur en lengte.

Lacrau Tinto Douro

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Warm, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif touriga franca, tinta roriz +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2019

Lacrau Tinto Douro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Lacrau Garrafeira Tinto

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 47,50

Tecedeiras Unico tinto

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 95,00

Tecedeiras Touriga Franca Douro

Portugal, Douro touriga franca
€ 25,00
Sluiten menu