Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Les Hautes du Terte is de 2e wijn van het befaamde Château du Tertre in Margaux. Dit domein ligt in de gemeente Arsac, dat het hoogste punt is in de appellatie Margaux. De grindhellingen van het château reiken tot wel 24 meter hoogte. De bodem is ijzer- en kalkhoudend, wat Château du Tertre de finesse en elegantie geeft! De origine van het domein gaat vermoedelijk terug tot de 12e eeuw. Latere eigenaars zijn o.a. de graven van Ségur en ondernemer Mitchell geweest, die in de 18e eeuw te Bordeaux de eerste glasfabriek bouwde. Na een totale renovatie van de wijngaard en de installaties kwam du Tertre terug in de belangstelling vanaf eind jaren ’70. Het château ligt op een heuvel met een prachtige uitzicht over de omgeving.

Inmiddels eigendom van Eric Albada Jelgersma, is het domein gerenoveerd en heeft zelfs kamers beschikbaar voor een toeristisch verblijf. Het domein beslaat ca. 50 ha. en is voornamelijk beplant met (hoe kan het anders) 40% Cabernet Sauvignon/ 35 % Merlot/ 20% Cabernet Franc/ 5%Petit Verdot. De vinificatie is klassiek te noemen en dat geldt ook voor de 2e wijn; Les Hautes du Tertre.

De wijn heeft een dieprode kleur. In de geur tonen van zwart fruit (bosbessen en bramen), lichte toast van het eiken vat. De smaak is vol en nu al aangenaam zacht, met een mooie frisheid in de afdronk. Uitstekend bij kalfsgerechten maar ook bij gevogelte of wild. Op dronk en houdbaar tot 2028, mits onder goede omstandigheden bewaard!

Les Hautes du Tertre Margaux

€ 34,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bordeaux
Oogstjaar 2015

Les Hautes du Tertre Margaux als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Reserve d'Angludet Margaux

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 35,00

Chateau Agapes de Rieufret

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 19,95

La Reserve de Malartic Pessac Leognan

Frankrijk, Bordeaux
€ 36,75

Ch. Cadet Piola St. Emilion Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 51,50

St. Emilion Ch. Laroze Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux
€ 39,95
Sluiten menu