Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De rivier de Rhône stroomt 'zijn' wijngebied binnen bij Vienne en Saint Joseph is een klein dorpje in het noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale. Deze strekt zich vervolgens via de Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. Zuidelijk hiervan, voorbij het stadje Montélimar, schampt de Rhône de wijnstreken Coteaux du Tricastin, Côtes du Rhône Villages en Châteauneuf-du-Pape om bij Avignon het gebied te verlaten op weg naar de Middellandse Zee. Dit deel van de Vallée du Rhône Meridionale herbergt ook beroemde appellations als die voor Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Vauclusewijn.

Geologisch en klimatologisch is ook een onderscheid te maken tussen het noordelijke en het zuidelijke deel. Hoe dichter naar de Middellandse Zee toe, hoe breder en vlakker de valleien en hellingen. Daar waar de Alpen en het Centraal Massief het hardst met elkaar botsten, overheerst een bodem getypeerd door graniet en ander vulkanisch gesteente waarop een kalkrijke laag is achtergebleven. Naar de kust toe wordt het sediment aan de oppervlakte steeds fijner: klei, kalk en zand gemengd met door gletsjers afgezette rolkeien en stenen. Het klimaat is hier gematigder dan in het noorden. In het noorden gedijt voor rood vooral syrah, eventueel geassembleerd met mourvèdre en cinsault en voor witte Rhône viognier, roussanne en marsanne opperbest.

Cairanne werd sinds 1953 Côtes du Rhône Cairanne genoemd en in 1967 kreeg het dorp de eigen appellatie. Door de beperkte opbrengst (maximaal 42 hectoliter per hectare) hebben Cairanne wijnen altijd body en structuur. De druivenrassen voor de rode wijnen zijn: grenache (minimum 50%), syrah en/of mourvèdre (minimum 20%).

Deze Cairanne heeft verrukkelijke aroma's van klein zwart fruit en leder, zwoel kersenfruit en fijne kruiderij, zijn vol van smaak, kruidig en drinken lekker weg. Ze bewaren goed en verschaffen een variatie van genoegens tijdens de rijping. Ze genieten een goede naam en worden op eiken vaten opgevoed.

Les Hauts de Cairanne

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Warm, Vol
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Specerijen
Regio Frankrijk, Rhone
Druif grenache, syrah +
Oogstjaar 2017

Les Hauts de Cairanne als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Les Hauts de Julien Vinsobres Famille Perrin

Frankrijk, Rhone syrah, grenache
€ 47,50

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 19,95

Crozes Hermitage Michel Poinard

Frankrijk, Rhone syrah
€ 21,50

Coudoulet de Beaucastel Magnum

Frankrijk, Rhone syrah, cinsault +
€ 55,00

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 27,50
Sluiten menu