Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat.

Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

De druiven worden 's-nachts geoogst en direct geperst om optimale frisheid te behouden. Vergisting vindt plaats bij een lage temperatuur. De pinot noir wordt geoogst in Limoux en uit La Clape komt de grenache. Een hele aanstekelijke blend met een intense nesu van rood fruit, kersen, kruisbessen met lichte pepertonen. De wijn is soepel en rond met een frisse afdronk. Serveer bij eend, kalfsvlees, licht rood vlees – ook van de BBQ, Mediterrane gerechten en bij harde kazen of gewoon ... met vrienden!

Libre Cours Rouge Delafont

€ 9,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Midi
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Libre Cours Rouge Delafont als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine de Belle Mare Le Rivage Rouge

Frankrijk, Midi syrah, cabernet sauvignon +
€ 10,95

Domaine Darnet Reserve Rouge

Frankrijk, Midi merlot,cabernet
€ 9,95

Mosaique Rouge Delafont

Frankrijk, Midi syrah, grenache +
€ 12,95

Corette Pinot Noir

Frankrijk, Midi
€ 8,95

Corette Syrah

Frankrijk, Midi
€ 8,95
Sluiten menu