Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Modern Bulgarije vindt geleidelijk zijn identiteit als een moderne wijnproducerende natie door nieuwe druivenvariaties en stijlen te ontdekken. De inspanningen zijn erop gericht om een bepaalde „Bulgaarse“ wijnstijl door te zetten met de betrouwbare en goed verkopende namen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc en Muscat, terwijl het tegelijkertijd steeds meer gekozen wordt voor de typisch imheemse druivenrassen zoals de blauwe Mavrud, Rubin, Melnik, Gamza, Pamid, Ruen en de witte Misket, Dimyat, Kerazuda.

Bulgarije is geografisch verdeeld in vijf wijnproducerende gebieden. Elk gebiedt valt door zijn unieke eigenschappen op.

Melnik is een laat rijpend ras, dat in kleine hoeveelheden uitsluitend in Bulgarije geteeld wordt. De jonge Melnik wijnen van onderscheiden zich door hun verzadigde kersenkeur, intensieve geur waarin de kersentoon domineert, voldoende diepte en karakteristieke, pikante wrangheid. Ze ontwikkelen zich heel goed in contact met eikenhout. De belegen wijnen van dat ras vallen op door een rijk, complex aroma op waarin interessante tonen van tabak en leer voelbaar zijn.

Deze Melnik van het huis Logodaj is een vroegrijpende variant van de Broad Leaved Melnik zoals het druivenras van origine heet. Het fruit staat aangeplant in het warme zuid-westen van Bulgarije nabij de Struma rivier.

De wijn krijgt na de fermentatie een rijping van 12 maanden op Frans en Bulgaars eikenhout.

Logodaj Melnik 55

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Boers, Kruidig, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Bulgarije, Struma
Druif melnik
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2018

Logodaj Melnik 55 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Uniqato Rubin

Bulgarije, Struma rubin
€ 16,95
Sluiten menu