Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Spanje heeft met meer dan 1,2 miljoen hectare het grootste wijngaardareaal ter wereld.

Toch is het niet de grootste wijnproducent. Doordat in veel Spaanse wijngebieden de grond arm en rotsachtig is en het klimaat heet en droog, is de gemiddelde opbrengst per hectare laag. Lage rendementen, maar daardoor veel concentratie en vaak hoge kwaliteit! Veel ; - nieuwe - wijngaarden liggen bovendien in relatief hooggelegen gebieden waar het verschil tussen dag- en nachttemperatuur groot is. Dat zorgt voor wijnen met niet alleen kracht en rijkdom, maar ook spanning en frisheid.Het grootste deel van de Spaanse wijnen is rood. De belangrijkste druif is nog altijd tempranillo, die afhankelijk van de streek verschillende namen heeft.

Een van de drie D.O.’s van Valencia is het relatief onbekende Utiel-Requena, gelegen op zo’n 70 km uit de kust. De wijngaarden liggen er met 750 m op een wat grotere hoogte en zijn, samen met de vele amandel- en olijfbomen als buren, omgeven door enorme dennenbossen. De zomer is er heet, de nacht koel, de herfst nat en de winter kan er streng zijn. Dit alles bij elkaar opgeteld kun je niet anders dan nieuwsgierig worden naar de wijnen die daar vandaan komen. Finca San Blas, in eigendom van de zussen Margerita en Marian de Jorge, weet tot in de finesse te profiteren van dit microklimaat. Met eigenwijze blends verrassen de witte én de rode wijnen in body, balans en mooi versmolten houtrijping. Nicolas Sanchez is de bedrijfsleider. Hij is een specialist van de bobaldruif en professor aan de oenologieschool van Requena en de Polytechnische universiteit van Valencia. Dit wijnhuis weet tot in de finesse te profiteren van dit microklimaat. Met eigenwijze blends verrassen de witte én de rode wijnen in body, balans en mooi versmolten houtrijping.

Lomalta is een blend van bobal 40%, merlot 30% en tempranillo 30%. De druiven fermenteren afzonderlijk van elkaar, waarna ze een malolactische gisting ondergaan in Franse houten vaten. De wijn rijpt vervolgens 9 maanden in licht getoaste vaten. Deze gulle, soepele wijn komt je in geur en smaak tegemoet met tonen van onder anderen donker bosfruit, peper en nootmuskaat, waarbij de tannine mooi is verpakt. Heerlijk te combineren met alle soorten rood vlees en wild, pittige stoofschotels, rijstgerechten, pasta’s en patés.

Lomalta Finca Sanblas

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Vol, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Leer, Specerijen
Regio Spanje, Utiel Requena
Druif bobal, merlot +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Lomalta Finca Sanblas als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu