Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Hoewel de klimatologische omstandigheden met hete zomerdagen, lange, koude winters en een kort groeiseizoen niet optimaal zijn, was Ribera del Duero al in de middeleeuwen, toen de meest westelijke Valladolid hoofdstad van Spanje, bekend om zijn wijnen. Na een drastische terugval van de wijnbouw werd de regio in de jaren zeventig, samen met de regionale mutatie van tempranillo (tinta del país of tinto fino), die kleinere druiven met dikkere schil produceert, herontdekt voor de kwalitatief hoogwaardige wijnproductie. Sindsdien produceert ze de beste wijnen van Spanje, die worden gekenmerkt door hun concentratie en dichtheid.

De wijngaard Finca Torremilanos (opgericht in 1903 en vanaf 1975 door de familie Peñalba López beheerd met hoge internationale erkenning) is centraal gelegen in de DO Ribera del Duero op de noordoostelijke hellingen van de gelijknamige berg. De berg is ontstaan uit geërodeerde zandsteen en sedimenten, en overstijgt niet alleen de regio en de nabijgelegen Duero, maar zorgt ook voor buitengewone weersomstandigheden. Door de blootstelling worden de wijnstokken beschermd tegen vorst en altijd uitstekend geventileerd. De wijngaarden zijn verdeeld in 140 percelen om met verschillen in het microklimaat en de bodemstructuur rekening te houden. Ze zijn grotendeels beplant met tinto del pais.

Ongeveer 1/3 van de wijnstokken zijn meer dan 60 jaar oude struikstokken, ter wijl de andere voorraden meestal 15 tot 30 jaar oud zijn. Tussen 2003 en 2008 werd de wijngaard geleidelijk aan volledig naar biologische aanbouw gebracht. De druiven worden hierbij manueel geoogst en binnen een uur verwerkt. In de kelder wordt vertrouwd op het natuurlijke potentieel van elke jaargang en wacht men de natuurlijke processen af. Dat begint bijvoorbeeld door de eigen gisten in de kelder, terwijl men voor het verbouwen rekent op de eigen kuiperij.

Een blend van 95% tinto del país en 5% merlot. In de neus zwarte vruchten en zoethout met geroosterde aroma’s. Vol in de mond en evenwichtig door fluweelzachte tannines. 12 maanden gerijpt in barriques. Schenk deze wijn bij

rijke gerechten, rood vlees van de grill of stoofschotels.

Los Cantos Tinto

€ 15,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Spanje, Ribero del Duero
Druif tinto del pais
Oogstjaar 2016

Los Cantos Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu