Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

Een indrukwekkend resultaat van een nauwkeurige selectie van druiven uit de bijzondere Costa Grimaldi-wijngaard. Deze specifieke wijngaard is onderdeel van de Terlo-wijngaarden die uitkijken op het dorp Barolo zelf. De mergel en kalkrijke grond maken de wijn tot een uiterst elegante en verfijnde Barolo in zijn soort.

Een mooie granaatrode wijn met oranje reflecties en een intense neus van gekonfijte bessen. Stevige maar elegante tannines en een verrukkelijk lange spicy afdronk. Met de tijd ontwikkeling van meer complexe geuren als truffel en leer.

Luigi Einaudi Barolo Terlo Vina Costa Grimaldi

€ 67,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Ceder
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2017

Luigi Einaudi Barolo Terlo Vina Costa Grimaldi als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Luigi Einaudi Barolo Bussia

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50

Piazzo Barolo "Sottocastello di Novello" Riserva MAGNUM

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 158,50

Piazzo Barbaresco

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 37,75

Prunotto Occhetti Nebbiolo Langhe

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 29,75
Sluiten menu